Spring naar inhoud

Hyper Backup instellen

Synology Hyper Backup DSM 6.0De laatste jaren heb ik voor de mijn backups, Time Backup gebruikt. Deze wordt niet meer ondersteund sinds DSM 5.1. Hiervoor is toen Backup and Replication gekomen. Dit is echter geen goede backup oplossing, omdat deze geen versie beheert bied. Gelukkig was Time Backup nog altijd te gebruiken als deze al geïnstalleerd was.

Met DSM 6.0 is er een de standaard backup oplossing vervangen door Hyper Backup.  Deze versie heeft de volgende voordelen:

 • Ondersteunen van versie's
 • Smart Recycle zorgt voor een slimme versiebeheer
 • De eerste keer overzetten van de data via een harde schijf.
 • Encryptie voor de backups.

Ik zal de stappen uit leggen die ik gebruikt heb om Hyper backup in te stellen tussen twee DiskStation

Mocht hiervoor ondersteuning willen hebben kun je altijd contact opnemen.

Het is ook mogelijk een een backup te maken naar de DiskStation van Shadowfax ICT voor een vast maandbedrag. Neem hiervoor contact op.

Export maken naar een USB-HDD

Sluit de externe HDD en formateer deze met het bestandssyteem ETX4

Start Hyper Backup en maak een nieuwe  Gegevensback-uptaak

Synology Hyper Backup Gegevens back-uptaak

In de wizard kies voor Externe Synology NAS

Synology Hyper Backup wizzard

Kies voor Exporteren naar een lokale gedeelde map en zoek de USBshare op

Synology Hyper backup export

Selecteer vervolgens de mappen die je wilt backupen

Synology Hyper Backup selecteer de mappen

Selecteer de toepassingen (ik heb alleen de toepassingen geselecteerd die waarvoor de toepassingen niet wordt uitgeschakeld tijdens het maken van de backup. De rest doe ik later in een ander schema)

Synology Hyper Backup selecteer toepassingen

Bij backup instellingen stel ik in Codering aan clientzijde inschakelen Dit zorgt er voor dat de backups wordt versleuteld voordat ze word verzonden. Bewaar de sleutel goed, als deze wg ik kun je de backup niet terug halen.

Synology Hyper Backup Instellingen

Bij nu Exporteren kies voor Ja

Hyper Backup nu Exporteren.

De data wordt nu op de USB-schijf gezet.

Synology Hyper Backup exporteren

Backup via het netwerk instellen

Als het kopieren naar de HDD klaar is kun je afkoppelen en aansluiten op de ontvangende DiskStation. zorg dat deze te bereiken is op poort 6281.
TIP: Maak een gebruiker aan op de ontvangende DS die alleen bij de map kan waarin je de backup gaat maken.

Hyper Backup kopieer dataKopieer de data met File Station naar de map waarin je de backups wilt maken.

 

 

 

Als de dat gekopieerd is kun je verder gaan met het instellen van van Hyper Backup op de verzendende DiskStation.

Klik op de knop Nu opnieuw koppelen en doorloop de wizzard.

Synology Hyper Backup gereed

Kies bij Back-updoelinstellingen:

 • Servernaam of IP-adres
 • Zet de overdachtscodering aan voor extra veiligheid
 • kies een poort (standaard 6281)
 • Vul in een gebruikersnaam en wachtwoord van een gebruiker op de ontvangende DiskStation die rechten heeft bij de map waarin de backup is gemaakt.
 •  kies de map waarin de backup is gekopieerd

Synology Hyper Backup opnieuw koppelen

Geef het wachtwoord op die is gebruikt voor de versleuteling

Synology Hyper Backup wachtwoord encryptie

Selecteer de mappen die je wilt backuppen. Dit zijn dezelfde als met het met maken van de backup naar de externe HDD.

Bij backup instellingen kun je nu een tijdstip van het maken van de backups ingeven. (meerdere backups per dag kun je later instellen)

Synology Hyper Backup instellingen

Schakel Back-uprotatie met Smart Recycle in. Dit zorgt er voor dat er versie bewaart worden en deze slim worden opgeschoond.

Synology Hyper Backup rotatie en Smart Recycle

TIP: Als alles is ingesteld kun je de taak nog bewerken om meerdere backups per dag in te stellen

Synology Hyper Backup bewerk de taakSynology Hyper Backup planning

 

 

Op de ingestelde tijd gaat de backup lopen.

Synology Hyper Backup bezig met maken backup

TIP: Op de ontvangende DiskStation kun je zien welke backup worden ontvangen en hoeveel ruimte deze in beslag nemen in de applicatie: Hyper Backup Vault

Synology Hyper Backup Vault

14 gedachten over “Hyper Backup instellen

 1. Everhard Faas

  Mooi verhaal en goed gedocumenteerd. Wat ik alleen nog mis is een lijstje met statistieken en/of logging van de backup. In de vorige versie van de backup wist ik dan mijn foto history in 10 minuten en ca. 50 klaar was om met mijn externe USB hd te vergelijken. Daaruit haalde ik het vertrouwen dat ie inderdaad alle bestanden veilig had gesteld.
  De Hyper Backup lijkt hetzelfde te doen in 2 minuut en ca. 3 seconden. Nu kan ik niet het filesysteem op de externe disk vergelijken om te zien of alles erop staat, nu gebruik ik de Backup Explorer om te controleren. Dus geen diff op de directories van source en destination op de prompt met ssh ingelogged op mijn DS212+.
  Wat ik dus mis is in de e-mail van de melding dat de backup gelukt is een overzichtje als:
  total files back-upped: 12.345
  total size: 110 GB
  available snapshots: 30
  new files in this backup: 70
  Daarmee kan ik zien dat ie nog steeds alle files backupped en ook dat ie er nieuwe van vandaag aan heeft toegevoegd.
  Ik heb gezocht maar dit niet kunnen vinden. Het zou een vinkje kunnen zijn in de interface: send detailed backup info. Maar helaas.
  Heeft iemand raad?
  Anders ga ik eens tracen op het OS van de synology en kijken of ik daar iets ontdekken kan. Maar wielen uitvinden doe ik liever als ik zeker weet dat niemand anders dat al gedaan heeft. 🙂

  Groeten,
  Everhard Faas

 2. Jasper

  Hoi.
  Bij mijn 212+ duurt het echt een eeuwigheid voordat hyper Back-up een Back-up heeft gemaakt. Eerste keer bijna drie dagen en de update van vandaag is ook nogsteeds bezig. Gaat van 212 naar een externe hdd via USB 3.

  Enig idee hoe de performance verbeterd kan worden?

 3. Bob Walberg

  Ik gebruik al hyperbackup om bestanden van mijn Synology op een externe schijf te backuppen. Nu wil ik omdat ik geen timemachine meer gebruik mijn bestanden van mijn Mac mini op de Synology backuppen, maar deze route vind ik nergens terug. Ik heb al hyperbackupexplorer voor de Mac gedownload maar als ik die open vraagt deze al om een bestaande backup

   1. Bob Walberg

    Even geprobeerd, je krijgt een scherm met Maak een verbinding met uw Synology NAS en 3 regels domein gebruikersnaam en wachtwoord, Bij domein heb ik mijn lokale ip adres ingevoerd van de Synology, Gebruiker en Wachtwoord van de NAS, helaas geen verbinding, ook al geprobeerd met mijn synology naam "naam".synology.me , ook nog eens met mijn externe ip maar nee hoor, daar trapt hij of zij niet in.

     1. Bob Walberg

      Ja, die had ik al, stond stopgezet maar nu wordt er weer gezeurd dat de maximale verbindingen bereikt zijn. Ook wordt er gevraagd om Quickconnect, dat is toch voor extern gebruik? en SSL.

 4. JW de Boer

  Tijdens de actie Koppelen lukt het mij niet om een gedeelde map te selecteren. Heb de servernaam van de doel-NAS correct ingevuld, net als gebruikersnaam en wachtwoord. Gedeelde mappen heb ik gemaakt op de doel-NAS maar bij het klikken om "gedeelde map" krijg ik na een tijdje de melding "Kan geen verbinding maken met de externe server. Controleer uw netwerkinstellingen". Wat doe ik verkeerd? Heb in de modems port forwarding ingesteld op 6281

 5. Marcel

  Mooie beschrijving. Echter ik heb een disk gekoppeld via USB en die kan ik niet kiezen als gedeelde map.

  Eerder gebruikte ik altijd de oude methode via time backup en dat werkte zonder enig probleem. Tot mijn grote schrik was er al een jaar ofzo geen backup gemaakt en nu lukt dat via deze methode ook niet....

  rararara???

 6. Karel

  De methode die je omschrijft is duidelijk. Is dat omdat het niet mogelijk is eerst je Backup Nas (met Hyper Backup Vault) locaal op je LAN als backup-doel in te stellen, en dan naar een andere locatie / IP te verplaatsen en opnieuw te koppelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.